June 3, 2009

Ibland tänker jag på människor som jag inte kände, men som ändå befolkade min vardag. T ex hon systern i bandet The Wolves. Är det någon som minns dem? De spelade ofta vid Åhléns City, storebror spelade gitarr, syrran bas och lillebror trummor, alla sjöng, tror jag. De såg ut som barn till hippies. Jag fick det bekräftat en gång när de plockade ihop och föräldrarna hämtade dem och instrumenten i en skåpbil.

De bodde liksom vi i radhusområdet Linahage i Södertälje. Flickan gick i Ronnaskolan. Hon hade en märkligt ryckig gång som skilde ut henne från mängden. Hon var inte speciellt söt och verkade okunnig i konsten att göra sig söt. Hon var alltid osminkad och gick där orytmiskt med sitt långa hår som bara såg oklippt ut. Som jag minns det var hon alltid ensam. Inte paria, inte mobbad, men liksom osynlig. Väggfärgad.

Mot slutet av nian la jag märke till att hon börjat sminka sig. Sminkningen förvandlade inte henne som den kan göra med vissa. Det var fortfarande hon med sin ryckiga gång och sitt långa hår plus färgklickar.

Jag vet inte vad hon eller hennes bröder heter. Jag undrar ibland vart de blivit av. När jag tänker på dem tänker jag också på bröderna Hanson. Jag tänkte alltid att "kanske slår de igenom nån gång", men i ärlighetens namn tyckte jag inte de var speciellt talangfulla. Ibland har jag undrat varför deras föräldrar lät dem stå och spela offentligt över huvudtaget. Men kanske ville de det själva. Fast hon såg alltid ganska plågad ut under "konserterna". Sen gick någon av dem runt med en mössa/hatt. Kanske behövde de pengarna helt enkelt.

4 Comments:

Blogger Lagers tabberas said...

jag minns dem när de stod på hamngatan mitt emot NK och jag kommer ihåg att jag tyckte lite synd om dem, som om de varit utplacerade där att tjäna pengar i tennkoppar som tigarbarn. De var liksom inte verkliga utan plastiga, konstgjorda.

10:31 PM, June 04, 2009  
Anonymous Anna GC said...

På tal om en helt annan sak, med tanke på din tolkning här om dagen, så går en artikelserie om internetlitteratur i Kina i Folkets dagblad just nu. En sammanfattning på svenska finns här:

http://baodaobooks.blogspot.com/

8:08 AM, June 05, 2009  
Anonymous Dianyingren said...

Jag minns också The Wolves eviga harvande på Plattan och deras låt Uppför trappan. Flickan hette Annie och och dessvärre är det rätt val av tempus. Din bloggpost fick mig nämligen att googla lite och det var ju mycket sorgligt det jag fann. Hon hittades död för ett antal år sedan på en skotsk strand under mystiska omständigheter och skriverierna i tidningarna involverar både en känd rugbyspelare och snubben som spelar deckaren Rebus på teve. Den som hjälper till att lösa vad föräldrarna anser är ett mord erbjuds Annies Harley Davidson som belöning. http://www.annierockstar.com/

6:09 PM, June 07, 2009  
Blogger Space babe said...

Gud vad sorgligt! Hon såg aldrig glad ut, ens när hon skrattade. Jag hade önskat att hon fått ett bra liv med snäll man, barn och hund.

1:27 PM, June 08, 2009  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se