November 10, 2010

Kimchi på David Changs vis

Frågade Calle om hans recept till kimchi som vi fick på hans fest för ett tag sen, där det för övrigt serverades underbar ugnsgrillat sidfläsk, eller är det flank, ack jag är så dålig på styckdelar!

Enligt maken som frågade ut Calle om fläsket så ska man först koka den på spisen, sen ställa in den i ugnen, och socker på svålen ska det nog vara för den ska vara karamellierad. Hm... jag får nog fråga en gång till. Eller söka på "pork" och "Japan". Kanske även "oven" och "recipe".

Iaf. Kimchin visade sig vara efter recept från David Chang som (jag efter googling förstått) är en jättehet restauratör i New York just nu. Han har flera små haussade krogar där han tydligt basunerat ut "inga vegetariska alternativ!". Han ska, sympatiskt nog, inte heller ge förtur till prominenta gäster.

När Daniel och jag blev avbokade på Frantzén & Lindeberg dök en misstanke upp om att nån kändis, typ Mauro Scocco hade fått bordet istället.

Här finns Changs kimchi-recept.
Han är ett nudelfreak - därför denna bön: snälla kom till Sverige! Och ersätt Wagamama!

Här mer om David Chang på en sajt som leder vidare till andra toppenartiklar, t ex om Hangzhou-köket.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 Comments:

Blogger Lagers tabberas said...

när skulle Ni äta på f/l?

12:35 AM, November 21, 2010  
Blogger Space babe said...

Det var 4 september 2010 - klockan 18:15.

11:42 PM, November 27, 2010  
Blogger Space babe said...

Vi gick till Mistral istället, som var lite väl minimalistiskt för min smak.

11:42 PM, November 27, 2010  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se