October 27, 2005

På tunnelbanan


sitter jag ofta och tänker på saker som jag vill berätta här. Men så kommer jag hem och ska börja skriva och då blir hjärnan tom! Så jag funderar på att börja anteckna när jag kommer på saker, eller så tar jag det bara som det kommer. Skriver vad som faller mig in just precis i detta nu.

Idag åt jag en god italiensk buffé på ett mingel i en frilanslokal, nämligen Maries nya kontor. Pratade med en trevlig norrländsk kvinna som visade sig vara ordförande för frilansare. Hon tyckte förstås att jag borde vara med i facket. Jag är nästan övertygad. I princip skulle jag vilja vara med i facket, men det känns just nu inte som att jag vill göra av med 300-400 kr per månad på något som jag ändå inte har någon större nytta av.

Kanske ska jag gå med ett tag i alla fall. Den som känner mig vet hur jag tänker...hehehe.

Tolkade åt en helt fruktansvärd kinesisk far idag. Han sa bland annat "Jag kräver att min dotter ska ha allra högsta betyg, något annat accepterar jag inte."

Min mamma sa ganska träffande om det när jag berättade, att många kinesiska föräldrar kräver att deras barn ska ha högsta betyg, utan att bry sig om huruvida deras barn överhuvudtaget kan uppnå det.

Jag tyckte synd om flickstackarn. Och var skräckblandat fascinerad av pappan. Han var föräldern i mina mardrömmar. Jag trodde inte såna fanns på riktigt.

Åt efteråt lunch på Koreana. De har trist sushi. Går inte dit mer. Synd att de gjorde sig av med den grillade ålen på menyn, den var ju deras enda existensberättigande. Det enda ställe jag vet har ål på menyn nu är Sushibar Ki-mamma på en gata som ligger nära Vegagatan. Deras nudelställe är också mycket prisvärt, jag älskade seafood-varianten. Nedan en bonusbild. Det vattnas i munnen. Slurp. Den här grillade ålen skulle jag gärna sätta tänderna i. Jag älskar Googles bildsöksfunktion.

Läser dessutom Murakamis senaste bok Kafka on the shore, där en av huvudpersonerna Nakata har just grillad ål som favoriträtt. Klok man.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se