Hej Mathimlen! Tittar in till dig då och då. Du skriver trevligt och har fina recept. Detta är ett som skulle passa mig, men jag ser mer än två ingredienser. Har du lust att berätta vad det gröna är? Spenat? Tackar på förhand! Hälsningar, Gunilla
Hej Gunilla! Vad trevligt med en läsare! Jag tror ju inte att jag har några längre, eftersom jag uppdaterar så sällan.
Jo, köp risnudlar, helst fr Guangzhou (Kanton) för de klibbar inte. Förväll dem i kokhett vatten ca 10 min. Häll av i durkslag. Droppa i soja, salt och lite olja. Finstrimla zucchini. Stek zucchinin i upphettad olja. Ta upp den. Stek risnudlar i upphettad olja. Lägg i zucchinin när nudlarna börjar kännas mjuka. Salta. Det är en jättesimpel nudelrätt från min mammas hemtrakter Qingtian. Men gott till vardags, går snabbt att laga till lunch/middag, eller att äta till tunn risgröt på morgonen.
I nudlarna på bilden har jag även haft i strimlor av julskinka som vi haft i frysen. Det blev gott. Stekt strimlad salt fläsk är också gott i kinamat. Dock ej bacon, tycker jag, då det ger en rökt smak. Och jag tycker att rökning är en konserveringsmetod som bör vara överspelad nu.
4 Comments:
Hej Mathimlen!
Tittar in till dig då och då. Du skriver trevligt och har fina recept. Detta är ett som skulle passa mig, men jag ser mer än två ingredienser. Har du lust att berätta vad det gröna är? Spenat? Tackar på förhand!
Hälsningar,
Gunilla
Hej Gunilla! Vad trevligt med en läsare! Jag tror ju inte att jag har några längre, eftersom jag uppdaterar så sällan.
Jo, köp risnudlar, helst fr Guangzhou (Kanton) för de klibbar inte. Förväll dem i kokhett vatten ca 10 min. Häll av i durkslag. Droppa i soja, salt och lite olja.
Finstrimla zucchini.
Stek zucchinin i upphettad olja. Ta upp den.
Stek risnudlar i upphettad olja. Lägg i zucchinin när nudlarna börjar kännas mjuka. Salta. Det är en jättesimpel nudelrätt från min mammas hemtrakter Qingtian. Men gott till vardags, går snabbt att laga till lunch/middag, eller att äta till tunn risgröt på morgonen.
I nudlarna på bilden har jag även haft i strimlor av julskinka som vi haft i frysen. Det blev gott. Stekt strimlad salt fläsk är också gott i kinamat. Dock ej bacon, tycker jag, då det ger en rökt smak. Och jag tycker att rökning är en konserveringsmetod som bör vara överspelad nu.
Hoppas du tycker det blir gott!
Ärtskotten stekte jag upp efter att nudlarna var klara, som en side dish.
Tack snälla Mathimlen. Rart av dig att svara så snabbt. Ser fram mot att laga till det i helgen!
Hälsningar Gunilla
Post a Comment
<< Home