October 25, 2006

i Kina


Jag hostar och hostar. Det ar skitjobbigt. Det ar ocksa jobbigt att vara i Kina med en 3,5-aring. Undvik det, om mojligt.

Det godaste jag har atit hittills ar marinerad anktunga. Det serveras som en kall ratt. Det var middag ute med hela familjen ikvall, vilket borgar for 7-8 kalla ratter och mint 10 varma.

Det var alldeles for mkt forstas. Jag rakade dessutom bestalla en Vinagerfisk a la Vastra sjon, vilket ar en av de traditionella ratterna fran min stad, men det verkar inte som att kockarna kan laga de gamla ratterna langre.

Ovriga favoritratter som serverades idag:
- farska grona artor med lite bitar av lufttorkad skinka och jiao bai (en sparris/bambuliknande gronsak). Far utveckla de tva sistnamnda senare.
- krabba stekt med rispudding (nian gao, vet ej hur oversatta)
- Gammelanksoppa (lao ya bao), en mustig soppa kokt pa anka och torka bambu fran trakten samt nagra bitar skinka, buljongen blir helt mjolkig och god. Svar att msslyckas med, kanske... sager desillusionerad Space babe som inte tyckte restaurangen presterade pa topp ikvall.

3 Comments:

Blogger Morelli said...

Gott att höra från dig! Hoppas du slutar hosta snart. Berätta mer!

10:17 AM, October 26, 2006  
Blogger Amber said...

Ta det lugnt Space Babe - hoppas du tycker det är värt resan trots allt!

10:28 PM, October 26, 2006  
Blogger Hanna said...

Men om man hostar mycket kanske restaurangen inte känns toppform? Oj vad spännande att få bloggrapporter från Kina! Ha det bra!

2:55 PM, October 27, 2006  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se