April 8, 2007

Kan själv


Jag har bytt däck. Från vinterdäck till sommardäck.
Sen började det hagla.

Uppdatering: Och nu har det snöat också.

Labels: ,

5 Comments:

Blogger Ondskan said...

OJ. Det kommer jag aldrig att våga. Men jag är så ny som bilägare att jag gruvar mig lite när jag ska tanka.

9:32 AM, April 09, 2007  
Blogger Space babe said...

Du, jag tankar helst inte heller... Varför är det på detta viset? Är det för att allting som har med bilar att göra är tillverkade för män med björnlabbar till händer?

Min man tycker också att handtagen på mackarna är för tunga och otympliga. Behöver de verkligen vara det???

Byta bildäck var rätt så ok, om man har en karl som hjälper till att ta bort däcken och sätta dit de andra. Däcken väger ju också ton.

Jag har däremot bytt bilbatteri helt själv. Det var lätt. Bara att skruva.

11:14 AM, April 09, 2007  
Blogger Ondskan said...

Det är något väldigt ångestframkallande över hela tankningsritualen. Det är de stora handtagen, brandfaran, och ett intrikat kösystem som jag inte förstår och som gör att jag hela tiden tror att jag är ivägen och måste skynda därifrån.
Jag ska lära mig, lite i taget, att göra olika saker med min nya bil. Jag älskar den men är lite rädd för den.

11:51 AM, April 09, 2007  
Blogger Jessika said...

Min syster berättade, eftersom jag då inte har nåt körkort, hur hon körde in på en mack för att bilen behövde fyllas på med olja. Hon köpte olja men okej. Var häller man den och hur mycket? Hon stod där och såg ja, lite hjälplös ut tills en man presenterade sig och hällde hela oljeflaskan på rätt ställe. Inte för att fylla i könsfördomar och allt men ibland så hjälper det. Och efter det visste hon ju var hon skulle hälla i oljan och att det skulle vara hela flaskan.
En annan gång snurrade hon runt på slussen åtta gånger innan hon frågade om hjälp om då fick veta att för att komma till Västerås så ska man köra mot Oslo. Inte helt logiskt men hem kom hon.

1:41 PM, April 09, 2007  
Anonymous mz said...

Wow, space babe, vad cool du är med power tool i handen. You go girl! :-)

Själv gillar jag att tanka. I övrigt kan jag inte så mycket om bilar, men skulle gärna vilja kunna. Men jag har ju inte bil, inte riktigt råd med bil och inte heller någon högprioriterat behov av en, och det skulle nog krävas en egen för att bli så pass engagerad att jag lärde mig alla såna där saker som att byta olja.

10:47 PM, April 10, 2007  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se