October 7, 2008

En sorts kinesisk surkål



Den här varianten av kinesisk surkål heter xue cai 雪菜 (snö + bladgrönsak) eller xue li hong 雪里红 (röd i snö). Tillsammans med zha cai 榨菜 var den en stapelvara hemma hos oss när jag växte upp. De var ofrånkomliga när det gällde att sätta en kinesisk prägel på maten, eftersom nästan inga andra kinesiska ingredienser fanns att få tag på. Jag minns när vi bodde i Oskarshamn och mamma och pappa återvände från en sällsynt tripp till Stockholm. De hade med sig tusenåriga ägg, ah, vilken njutning! Och förstås mängder av burkad xuecai och zhacai.
De hade även med sig ett litet elektriskt minipiano (ca 7 x 32 cm) som vi fick mycket användning för när vi tog ut sånger som vi övade till kören. Den ska jag slänga nu när vi flyttar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se