December 7, 2005

Sitter och väntar

Sitter och väntar på att gå till familjerådgivaren. Pratade nyss med en kompis i Kina. Hon och maken har flyttat isär. Han avskyr hennes föräldrar. Det verkar vara konflikten, men jag tror ju att det ligger mer i det. Hon ber honom att för hennes skull åtminstone bara följa med ibland. Han vägrar. Hon vägrar skiljas. För barnets skull. Alla hennes vänner har skiljt sig, säger hon. Och det brukar sluta med att papporna slutar träffa sina barn.

Jag tror att hennes man inte älskar henne längre. Det är vad jag alltid tror när män beter sig kompromisslöst.

Jag ser inte fram emot rådgivningen. Förra gången upplevde jag det som att terapeuten ställde mig mot väggen och liksom ansatte mig alltför hårt. Med en alltför logiskt resonerande terapeut behöver jag ingen make. Då har hela idén med rådgivning fallerat. Det var ju för att jag inte klarade av min mans hårda argumentation som vi började söka hjälp utifrån.

Men jag tror i alla fall att min man älskar mig.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

det tror jag med/
kämpa på
din trogna läsare
elna p

10:15 AM, December 09, 2005  
Blogger Space babe said...

Som vanligt blir jag skitglad när någon av mina läsare lämnar ett spår. Undrar bara vem som döljer sig bakom den eventuella pseudonymen. Det är svårt att föreställa sig att någon helt okänd läser.

11:32 AM, December 09, 2005  
Blogger deep|ed said...

Tror jag med - annars tvivlar jag på att han skulle följa med till familjerådgivningen. När det gäller din väninna har du nog rätt.

2:59 PM, December 11, 2005  
Blogger Space babe said...

Om du säger det, mannen, så känner jag mig säker.

10:22 PM, December 11, 2005  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se