November 9, 2006

i Kina 8

Nar man ar i Kina borde man ha en kamera standigt beredd, for man ser jamt sa konstiga saker. Igar nar vi akte fran flygplatsen sa sag vi en man som cyklade med en stor last av nanting pa pakethallaren - pa lasten fanns tre man som klamrade sig fast som varsta cirkusakten!

En annan syn jag sett var en man som cyklade med ett ganska stort rektangulart akvarium pa paekthallaren, med guldfiskar och vatten som guppade omkring.

Vilket paminner mig:Hemma hos mamsen och papsen ar det senaste samtalsamnet att alla de stora guldfiskarna i akvariet dor en efter en av nagon konstig sjukdom som gar ut pa att de far stora vita flagor pa sig, men att det fotts ett gang pyttesma guldfiskar (gula och svarta) stora som riskorn som verkar frodas. Lite smaackligt.

3 Comments:

Blogger Amber said...

Men oj, ni har väl kameran med er!? Fast ni kanske bara tar bilder av mat? ;-)

12:22 AM, November 10, 2006  
Anonymous Anonymous said...

De vita flagorna kan vara svamp. Då gäller att tömma akvarium, rengöra det (alt. köpa anti-svamp medel) och sedan flytta tillbaka fiskar. Alla fiskar med vita flagor kommer att dö. Och svamp smittar lätt. Skulle låta alla gå till fiskhimlen.

8:39 PM, November 12, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Jag har fått fotografier från Asien som visar vad man kan frakta på cykel och moppe om man bara har lite vilja (okej, MYCKET god vilja). Som tre grisar, ett kylskåp etc. Imponerande.

11:04 AM, November 22, 2006  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se