December 8, 2006

Något för Insidan

Vad driver en man till att bli gynekolog? Helt seriöst så förstår jag inte, och jag blir lika nyfiken varje gång jag träffar en manlig gynekolog. Jag skulle vilja göra en djuplodande (funderade lite på penetrerande, men nej) artikel där jag talar med såväl gynekologstuderande som utövande gynekologer.

Lite perversa måste de väl vara?

Labels: , ,

7 Comments:

Blogger //Norman Fibbler said...

Personligen skulle jag inte kunna tänka mig bli gynekolog av flera orsaker, men främst på grund av att jag misstänker man drabbas av kocksyndromet. Man ruttnar på mat.Allt så matlagandet står en upp i halsen och ja..följdaktligen skulle man teoretiskt som gynekolog kunna tröttna..ja..

*RYS*

//Norman

8:37 PM, December 08, 2006  
Blogger ondskan said...

I jämförelse med att vilja bli obducent tycker jag inte att manliga gynekologer är särskilt suspekta.

11:15 AM, December 09, 2006  
Blogger Elle said...

Jag har funderat på samma sak.
Jag vill inte tro att de är perversa dock.

12:21 PM, December 09, 2006  
Blogger Gitto said...

Ärligt talat kan jag inte tänka mig något annat skäl till att en man vill bli gynekolog än ren perversion. Det finns ju faktiskt hur många inriktningar som helst att välja på läkarlinjen, och gör man ett aktivt val som innebär att man får arbeta med kvinnliga könsorgan varje dag måste man ju ha någon slags tanke med det. Jag har konsekvent tackat nej till manliga gynekologer. Det känns lite för läskigt helt enkelt.

1:11 PM, December 09, 2006  
Blogger ondskan said...

Och kvinnliga urologer, är de också perversa? Nej, faktiskt, jag tycker att argumenten är KASSA. Hur perversa är inte fotvårdsspecialister då, i sitt "aktiva val". Eller tandläkare, hur mysigt är det att peta folk i sina sunkiga munnar varje dag?

3:40 PM, December 09, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Prevertion är det väl knappast även om yrkesvalet är udda. Sett ur ett annat perspektiv är väl manliga gynekologer beviset på den slutgiltiga jämställdheten. Snart blir det kvoteringsplikt, och kvinnor blir vid hot om vit tvingade att besöka en manlig gynekolog minst vart annat år!

//Norman

4:00 PM, December 09, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Jag har en bekant som vill läsa till gyn, detta eftersom det är en mer intressant kroppsdel än tex knän. Alltså det är spännande i och med att barn föds den vägen osv. Tydligen, jag kan förstå det. Anne

6:30 PM, December 12, 2006  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se