January 7, 2007

God soppa från kultbok

Maken gjorde jättegod savoykålsoppa. Avsikten var grönkålssoppa från början, men jag råkade köpa savoykål. Visste faktiskt inte hur grönkål såg ut förrän vi bildgooglade.

Soppan blev hursomhelst mycket god, efter recept från Rödrutiga kokboken. Tycker den boken är rätt ofräsch (på Google ger "rödrutiga kokboken" 16 träffar, ett bevis så gott som något på hur otidsenlig den är), men nu har vi den, och den innehåller såna rätter som grönkålssoppa. Eller Flygande Jakob. Nä, det kanske den inte gör.

Den blir snart antik, och kult.

Labels: , ,

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Det är inte korven man blir tjock av, hjärtat, det är soppan.

Maken

10:30 PM, January 07, 2007  
Anonymous milka said...

Är det kanske Icas "Rutiga kokboken" ni har? Den ger 24900 googleträffar. :-) Jag har en sådan, inköpt i början av 90-talet tror jag. Slår i den efter grundrecept, men annars håller jag med om att den känns lite gammaldags. Fast jag gillar den ändå, den är så rejäl och oglamorös, trevlig omväxling från de slicka, tjusiga kokböckerna som dominerar idag och ibland verkar vara mer ögat till lyst än något annat.

Det kommer uppdaterade utgåvor med moderniserad receptsammansättning lite då och då, som med KF:s "Vår kokbok". Men det blir väl lätt så att man som jag sitter med upplagan man köpte i ungdomen, eller rentav fick med sig hemifrån. :-)

1:16 AM, January 08, 2007  
Blogger Jessica said...

Rutiga kokboken är en bra baskokbok. Inget att hoppa jämfota över kanske men man behöver en grund att bygga på innan man går vidare till de glossigare specialkokböckerna.

10:28 AM, January 08, 2007  
Blogger Gitto said...

Hej! Vill du komma på bloggträffen?

http://gittosmat.blogspot.com/2007/01/bloggtrff.html

I annat fall, vill du ta en fika med mig i Stockholm under nästa vecka?

Mejla (gittogitto/snabela/hotmail.com ) eller kommentera på min blogg i sådana fall!

5:47 PM, January 11, 2007  
Blogger Space babe said...

Jag kommer!

8:54 PM, January 11, 2007  
Anonymous milka said...

Förresten, är det en kokbok jag skulle vilja specialbeställa så är det "Fläsk på 100 sätt" av Space Babe. När du skriver om fläsk och marinader blir jag så otroligt sugen på just det och ägnar mig åt fantasier om hur du trollar fram fläskrätter med nån söt och mustig glace. Själv är jag inte alls särskilt kunnig på området, men nån dag ska jag systematiskt plöja mathimlen efter fiffiga fläsktips. :-)

12:28 AM, January 12, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Icas rutiga är den mest använda kokboken här hemma, trots att vi har en radda med specialkokböcker och hela internet att söka på. Jag håller med, som flera tidigare skrivit att den är otidsenlig, men alla grunder finns där... vill man baka surdegsbröd eller lägga in rödbetor hittar man recept där.
Grönkålssoppan är för övrigt rätt så smaskig, ännu bättre om man modifierar receptet något...

Emil

10:40 AM, March 19, 2009  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se