January 11, 2007

Jag vill också jobba här

Det har varit i en del medier, en kollega på jobbet skickade det i ett massmejl till hela avdelningen och jag tycker det fanns mest fakta här, bara detta att de har 20 gourmetrestauranger att välja på!!! Fast vad amerikaner definerar som gourmet vet jag förstås mindre om.

GOOGLE BÄSTA ARBETSPLATSEN

Google är USA:s bästa arbetsplats. Med Googles löneförmåner och unika arbetskultur utklassas de andra företagen på listan. Så låter motiveringen från den amerikanska tidningen Fortune som gjort rankningen.

Google kom på första plats av de 445 företag som var med i Fortunes undersökning. Av alla de anonyma svar som kom in från företagen, var svaren från de anställda på Google mest positiva. Det skriver den danska tidningen Börsen idag.

Och Googles anställda erbjuds många löneförmåner. Ett av erbjudandena är att få gratis busstransport till och från arbetet på huvudkontoret i Mountain View, Kalifonien. Tar den anställde istället bilen till jobbet kan han få oljan bytt och bilen tvättad - helt gratis under arbetsdagens gång.

I huvudkontoret finns elva gourmetrestauranger och ett antal kafeterior och barer.

Gym, massage och frisör finns naturligtvis på jobbet och fem läkare är anställda, enbart för de anställdas väl och ve. Och varför inte tvätta på jobbet, eller ta med barnen till det lokala dagiset?

För medarbetare som rekryterar nya medarbetare väntar en check på 2000 dollar, ungefär 14 000 kronor. Det enda klagomålet som framkommer i undersökningen är att det finns en del nördar på arbetsplatsen.

På Fortunes lista bland de 100 bästa företagen finns två företag med svensk anknytning. På 71:a plats kommer Astra Zeneca och på 96:e plats, IKEA North America.


Uppdatering: Jag är en sån drömmare, det var 11 gourmetrestauranger, inte 20.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se