May 27, 2007

Sex, lögner och Francoise Hardy

Ojojoj, Emma har helt rätt (letar febrilt efter hennes bloggpost där hon listar de sexigaste filmerna, men inser nu att den fanns i Bons sexnummer): Sex, lögner och videoband är en av de bästa filmerna jag sett. Och tänk att han (Soderbergh) både skrev och regisserade, och var bara 26 år när han vann Cannes med den... Suck.

Och helt rätt har hon i att den är hur upphetsande som helst, utan att vara det minsta pornografisk. Jag älskar den där smärtan som går igenom kroppen när man vet att någon vill ha någon annan, när attraktionen fortfarande inte fått sin uppfyllelse, bara är ett ögonkast, en blick, ett förläget leende. Och James Spader är kungen av förlägna leenden! Så jävla snygg. Jag vill bara äta upp honom. Med hockeyfrillan, de illasittande jeansen och allt.

Och nu lyssnar jag på Francoise Hardy för att lägga in några låtar i mobilen. Och hennes unga röst och de romantiska texterna om de unga paren som älskar och ingen som älskar henne, får samma smärtstråk att gå igenom mig, för den påminner så mkt om känslan från tidiga 20-årsåldern, när jag trodde att jag aldrig skulle träffa någon, men ändå hade lösa trådar till och minnen kvar av intensiva förälskelser som nyss hade inträffat.
Bildkälla
På Moderna träffade jag på en Magnus från gymnasietiden. Han var sig precis lik! Han känner Fina som körar bakom Miss Universum ibland och som tydligen har ett eget band också.

Labels: ,

4 Comments:

Blogger Emma said...

Vad roligt att du gillade den! Och visst ÄR den nästan löjligt sexig?! Utan att man ser minsta lilla. Bara de där blickarna.

8:25 PM, May 27, 2007  
Blogger Ondskan said...

Jag känner också Fina! Känner du henne?

8:26 PM, May 27, 2007  
Blogger Space babe said...

känner och känner, vi umgick lite i samma kretsar och hon och min kompis Malin var kära i samma kille ett tag, Lill-Martin, som var som en yngre och snyggare Jakob Hellman. Han skapade riots på Södra Latin när han uppträdde på skolkonserterna där med sin banjo, eller var det ukelele. Alla trodde att han skulle bli en stjärna.

7:28 AM, May 28, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Hejhej glöm inte att OSA mig!

/L

1:30 PM, May 28, 2007  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se