Smarriga majsplättar
Anna H, Sally och jag ses väldigt sällan. Men vi har gjort till någon sorts tradition att en eller ett par gånger om året ses på långbrunch. Senast dök inte Sally upp, men Anna bjöd på jättegod mat och blåste såpbubblor med lillan.
Annas supersmarriga majsplättar:
(4 pers)
250g konserverad majs
3 dl naturell yoghurt
3 dl mjöl
3 ägg
2 tsk bakpulver
1 krm salt
en riven morot
Häll av vattnet från majsen och mixa den med en stavmixer.
Häll i yoghurten och rör om.
Rör ner äggen.
Blanda i mjöl, bakpulver och salt. Blanda väl med visp.
Riv en morot och rör om.
Häll i ca 1/2 dl till varje plätt som du steker i olja (Anna använde rapsolja, jag majsolja och hade bara i 1/4 dl åt gången)
Servera gärna lättstekt parmaskinka, fetaost och tomater till. Rucola är nog gott till också. Det blir väldigt många plättar, att minska mängden är en god idé om man inte är så många i hushållet.
Andra bloggar om: mat, frukost, recept
Annas supersmarriga majsplättar:
(4 pers)
250g konserverad majs
3 dl naturell yoghurt
3 dl mjöl
3 ägg
2 tsk bakpulver
1 krm salt
en riven morot
Häll av vattnet från majsen och mixa den med en stavmixer.
Häll i yoghurten och rör om.
Rör ner äggen.
Blanda i mjöl, bakpulver och salt. Blanda väl med visp.
Riv en morot och rör om.
Häll i ca 1/2 dl till varje plätt som du steker i olja (Anna använde rapsolja, jag majsolja och hade bara i 1/4 dl åt gången)
Servera gärna lättstekt parmaskinka, fetaost och tomater till. Rucola är nog gott till också. Det blir väldigt många plättar, att minska mängden är en god idé om man inte är så många i hushållet.
Andra bloggar om: mat, frukost, recept
0 Comments:
Post a Comment
<< Home