October 11, 2006

Den bästa matfilmen
SVT visade den typ för 20 år sen och Tampopo är fortfarande den bästa filmen jag någonsin sett om mat. Den innehåller den för oss mattokiga oundgängliga jakten på god mat (i detta fall de bästa nudlarna) och har supervackra scener där en man och en kvinna föser en äggula fram och tillbaka mellan varandras munnar och en där de delar på ett ostron. Helt oslagbart. Jag minns knappt handlingen längre och visste absolut inte titeln, men när jag googlade på "japanese film noodles oyster" så träffade jag rätt på en gång.

6 Comments:

Anonymous Fredric said...

Nudlar på film. Jag har aldrig blivit så sugen på nudlar som när jag såg Bladerunner för första gången. En annan film med lite nudelanknytning är Brothers in war. En Koreansk film. Ser också otroligt gott ut med nudlar där.
Jag ska naturligtvis kolla in ditt tips.

11:01 PM, October 11, 2006  
Blogger ondskan said...

Blade runner är den största nudelfilmen! Länge minskades tristessen vid mina ramen-sessioner av att jag låtsades att jag var med i Blade runner. Nu låtsas jag istället att jag är tillbaks i Japan.

8:34 AM, October 12, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Njutningsfullt beskriven och avbildad mat är bland det mest sensuella som finns. Vare sig det är nudlar som i Blade runner eller honung som i 9 1/2 vecka..

//Norman

7:15 PM, October 12, 2006  
Blogger Gitto said...

Jag antar att du sett "Eat drink man woman"? Det är matpornografi för mig... Jag ser om den i alla fall en gång i halvåret och lipar lyckligt lika mycket varje gång...

8:25 PM, October 12, 2006  
Blogger Space babe said...

Hej fredric, Ondskan och Norman! Maten i Blade Runner gjorde inget intryck på mig, jag måste nog se om den!

9 1/2 vecka är en klassiker.
Mickey Rourke var nog som bäst (snyggast) i den. Han behövde ju inte säga så mkt, mest agera förförare.

gitto: filmerna du angivit som favoriter i din profil inspirerade denna bloggpost, jag trodde den japanska titeln var samma film som jag älskar, men den visade sig ju heta Tampopo!

8:38 PM, October 12, 2006  
Blogger Lagers tabberas said...

Wow, som man ropar får man svar. Producerade en serie i julas för meny i P1 om mat och kärlek och Gud ska veta att jag letade i minnet efter just den här filmen för att kunna relatera till handlingen och just scenen med äggulan. Jag tänkte så det värkte. Först idag, när jag ramlar över Din bloggsajt så hittar jag svaret. En av de mest djädra underbara matfilmer som gjorts. Jag kommer ihåg när jag såg den första gången och bara satt och gapade. Makalöst och Tack tack för att myntet till sist fick droppa ner.

6:20 PM, January 07, 2007  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se