October 13, 2006

Teori och praktik (fortf makrillbullar)

What've I, what've I, what've I done to deserve this?

Men de var faktiskt hyfsat goda. Eller i alla fall inte äckliga, vilket som bekant är min definition på god.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Åh, det kalla uppvaknandet till matstyling...
Jag har försökt göra japansk fiskpastej hemma, fiskbullar med rosa kant när man skivar dom. Resultatet har blivit en besvikelse. Får köpa ibland och njuta istället.

10:27 AM, October 13, 2006  
Blogger Space babe said...

japansk fiskpastej? Det måste du berätta mer om. Köpställe och recept, tack!

10:37 AM, October 13, 2006  
Anonymous Anonymous said...

De heter kamaboko (http://images.google.se/images?q=kamaboko&hl=sv&lr=&pwst=1&sa=N&tab=wi). De görs på vit (spill)fisk med en stark rosa kant omkring, formas lite olika beroende på region och ångkokas. Jag har bekvämt nog tappat bort receptet och skulle vilja säga att det inte är värt besväret att göra dem själv. Gå till Japanska Torget, Sun Ai Ocs (osäker om Sun Ai har men du kan fråga) eller nån av de andra asiatiska matbutikerna däromkring och leta i frysen. Ibland kan de ha färsk. De används sedan i grytor som udon (perfekt höst- och vintergryta förresten), i o-bento och i andra uppläggningar. Skivad kamaboko är mycket estetiskt tilltalande.

10:35 AM, October 14, 2006  
Anonymous Anonymous said...

PS: Har jag inte haft någon kamaboko har jag använt vanliga fiskbullar av god kvalitet. DS

10:39 AM, October 14, 2006  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se