December 13, 2006

Inget för Insidan

Nu har jag fått det definitiva svaret på min fråga. Det blir ingen djuplodande artikel i ämnet från mig.

Hej Space Babe!

Ville kommentera ditt inlägg ”Något för insidan”, men lyckades inte klura ut hur man skulle göra det på din hemsida. Så jag gör det per mail i stället. Jag tror själva frågeställningen är fel. Det är nog ett fåtal män som ”drivs” till att bli gynekologer. Fast bland dom som gör det kan man nog hitta en samling perversa typer. Som läkarstudent har man i allmänhet mycket lite kunskap om vad yrket verkligen handlar om och det är ofta slumpen som leder till att man hamnar inom en viss specialitet. Kanske tycker man att stämningen är trevlig på avdelningen, det råkar bli ett vik ledigt, kanske kursen var ovanligt trevlig eller någon frågar om man vill komma tillbaks och arbeta på avdelningen . En faktor som jag dock vet har bidragit till att många (både män och kvinnor) fastnar för gynekologi som specialitet är att det är ett ganska brett och varierat område (eller var åtminstone när jag läste medicin). Lite medicin, lite operation, förlossning och en hel del psykologi.

”Gynekologistuderande” har alla läkare varit någon gång, det ingår i kurserna för att bli legitimerad läkare. Specialist kan man bli först efter att man är legitimerad. Risken att man skall bli ”avtänd” är nog inte större inom gynekologi än inom de flesta andra specialiteter. Under studiernas och yrkets gång tvingas man umgås med skröpliga och oestetiska människokroppar så ofta och på ett sådant sätt att man helt enkelt måste lära sig att hålla det utanför ens ”estetiska” och privata sfär – annars skulle man aldrig få upp den!

Bästa hälsningar
Hugo
Snaskig bakterilog

Labels: , ,

4 Comments:

Blogger AMber said...

Haha, jag gilla underskriften. Uppenbarligen eman med huvudet på skaft(båda (-: ) och humor därtill - inte illa.

11:20 AM, December 13, 2006  
Blogger AMber said...

En man, ska det förstås vara...

11:21 AM, December 13, 2006  
Blogger Elle said...

Vad bra!
Nu kan man kommentera också.
Tjohoo.

4:15 PM, December 16, 2006  
Blogger Lisa said...

Man ska inte jobba med sjukvård alls om man är äckelmagad eller har problem med distans.
Det är en självklarhet att man måste kunna se sitt jobb som just jobb.
På samma sätt som jag inte bedömer mat jag blir bjuden på hemma hos folk eller hakar upp mig på dåligt språk i ett privat brev.

Jag tror att en artikel skulle vara utmärkt för att skingra en massa obehagliga, ikunniga fördomar om att manliga gynekologer är perversa. Den skulle säkert leda till att fler vågade lita på manliga gynekologer.

Eftersom jag själv torkat bajs i vården vet jag att man stänger av vissa tankar. Man ser människan, patienten. Och ett problem att lösa. Inte ett könsorgan eller avföring.

12:52 PM, December 23, 2006  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se