Jag odlar de där cirkelbetorna och de är så vackra - faktiskt en av de äldsta betsorterna vi har i landet, en slags ursprungsbeta alltså - tillsammans med gulbetan. Och folk säger att ränderna går ur den om man lägger den i ättika, men det är inte sant. Vi äter cirkelbetor inlagda till pytten, till isterbanden och till kalvsyltan.
Du jag har frön till den där rättikan, daikon, som du efterlyste, daikon red meat, raphanus sativus niger. Jag kommer inte att odla så mycket i år men du får fröna om du vill ha dom. Du kan väl höra av dig.
3 Comments:
Jag odlar de där cirkelbetorna och de är så vackra - faktiskt en av de äldsta betsorterna vi har i landet, en slags ursprungsbeta alltså - tillsammans med gulbetan. Och folk säger att ränderna går ur den om man lägger den i ättika, men det är inte sant. Vi äter cirkelbetor inlagda till pytten, till isterbanden och till kalvsyltan.
Ja polkagrisgrönsak! Underbart.
/L
Du jag har frön till den där rättikan, daikon, som du efterlyste, daikon red meat, raphanus sativus niger. Jag kommer inte att odla så mycket i år men du får fröna om du vill ha dom.
Du kan väl höra av dig.
Post a Comment
<< Home