Vildvuxen mat
Utmärkt matvetenskap från Karin Bojs. Jag vill gå den där flora och fauna-kursen, men det enda jag vill veta är egentligen hur jag identifierar ätliga växter.
När jag besöker folks kolonilotter och trädgårdar är första frågan alltid - vad går att äta?
I min frys finns fortfarande 3, 4 påsar kvar av en förvälld växt som är jättegod att ha i nudelsoppa. De har jag fått av ett par vänner till mamma. De brukar ge sig ut i förorterna och plocka massor, förvälla, frysa in och ge bort lite till kompisar. Tyvärr umgås jag inte med dem när inte mamma är här, och jag fasar för den dag grönsakerna tar slut. Jag vill veta vad de är för ena. Kanske vecklar jag ut ett blad och fotograferar det, och någon klok bloggare vet.
När jag besöker folks kolonilotter och trädgårdar är första frågan alltid - vad går att äta?
I min frys finns fortfarande 3, 4 påsar kvar av en förvälld växt som är jättegod att ha i nudelsoppa. De har jag fått av ett par vänner till mamma. De brukar ge sig ut i förorterna och plocka massor, förvälla, frysa in och ge bort lite till kompisar. Tyvärr umgås jag inte med dem när inte mamma är här, och jag fasar för den dag grönsakerna tar slut. Jag vill veta vad de är för ena. Kanske vecklar jag ut ett blad och fotograferar det, och någon klok bloggare vet.
3 Comments:
Vi kan hänga med din mammas kompisar ut, du och jag. Jag tar med floran och artbestämmer växterna på svenska.
kb, jag ska träffa deras dotter i morgon, då ska jag kolla hur läget ligger för en gemensam exkursion i det gröna.
Jag ska träffa henne nästa vecka, menar jag.
Post a Comment
<< Home