January 15, 2006

De bästa kinakrogarna

ska för övrigt finnas i Kanada, eftersom de bästa kockarna från Hongkong flyttade dit inför Kinas övertagande av den forna kolonin. Kanske jobbar en av dessa kockar här.

Andra bloggar om: , ,

2 Comments:

Blogger Xtian said...

Hej,

tack för din kommentar hos oss. Tyvärr är det lite svårt att lämna kommentar i din blogg, då din signatur inte var länkad. Men ett svar finns. Och för att följa ditt råd/din önskan (att även kommentera på den andres blogg) så kommer svaret här:

"Kära Mathimlen.
Du/Ni har så rätt så. Så länge det inte finns en större flora av snabbmat än idag då det är mycket begränsat till just hamburgare, så blir det inte mycket skriverier om nudlar (om man bortser från Wok Mee på Östgötagatan som vi har skrivit om innan, men det är säkert inte den sorters nudlar du/ni är ute efter).

Jovisst kan vi skriva om Sushi. Men vi äter det inte så ofta själv och har egentligen bara 2 favoritställen, SushiHuset på Brahegatan 5 och Roppongi Take Away på Hamngatan 31. Men kolla gärna in http://www.sushi.infogate.de/rest/eu_sweden_stockholm.htm

Där finns en hel del tips om än en del ganska gamla.

Gällande barmhärtig asiat - öppna en själv vet jag!Du har ju målbilden klar (Tae Won Mein i London). Bara att hitta ngn som kan laga dessa (tydligen) underbara nudelrätter.Lycka till säger vi, bjud oss på invigningen...

Lustigt dock att du/ni skriver om just detta. Häromdagen så pratade vi på redaktionen om just trender för 2006. Och just avsaknaden av små hål-i-väggen-take-away-ställen som för en billig peng erbjuder enklare rätter(läs:nudlar) på luncher etc. Tror och hoppas att vi kommer att se mer av det inom en snar framtid."

Och vi har bättrat oss lite.. samt satt upp lite mer vidlyftiha mål för 2006. Hoppas att du fortafarande tittar in då och då.

MVH

Red. FastFoodLovers

9:24 PM, January 15, 2006  
Blogger Space babe said...

Åhhh, xtian, vad glad jag blir att få svar!

Ja, ibland har jag vaga planer på att starta ett nudelställe, men då måste jag först göra gedigen research och äta mig igenom nudelrätterna åtminstone några provinser i Kina först.

Jag ska absolut ta det under övervägande. Under tiden nöjer jag mig med att tala vitt och brett om för alla restaurangkineser jag träffar på (bl a de på Delux idag) att den svenska allmänheten nu är mogen för genuin kinesisk mat.

Var lämnade jag kommentaren hos er? Glömde det nästan med en gång...

10:02 PM, January 15, 2006  

Post a Comment

<< Home

eXTReMe Tracker Bloggtoppen.se